Selecteer een pagina

Mijn werk

Freelance journalist en tekstschrijver 

‘Ik maak actuele verhalen met impact’

Populair op LinkedIn

💡De medische wereld zet op het gebied van AI grote stappen.

Voor mijn onderzoeksartikel in de nieuwste Eva, het tijdschrift voor vrouwen die zoeken naar diepgang en verbinding van de EO, kwamen hele toffe innovaties op mijn pad. Ik sprak onder andere met:

👉 Hoogleraar gepersonaliseerde kankerscreening Mireille Broeders van het Radboudumc. Zij bekijkt hoe AI ingezet kan worden bij het bevolkingsonderzoek borstkanker. Zo kijkt ze bijvoorbeeld of AI beelden kan voorsorteren waardoor er wellicht in de toekomst nog maar één radioloog nodig is in plaats van twee.

👉Senior wetenschapper Hugo Kuijf van het UMC Utrecht. Hij ontwikkelt technologie voor het analyseren van medische beelden. Vorig jaar heeft hij een doorbraak bereikt: door AI beelden van mensen met een beroerte te laten analyseren, kan het team in Utrecht een visueel risicomodel maken. De arts kan dan snel zien waar de beroerte zit en snel een risico-inschatting maken over hoe het cognitieve herstel kan verlopen.

👉Specialist digitale gegevensuitwisseling Sylvia Veereschild ziet het als haar missie om administratie in de zorg op orde te krijgen met behulp van AI. Een tool die spraak omzet in tekst en gelijk je medische dossier op orde brengt waardoor de arts de juiste gegevens heeft. Door de versnippering van data aan te pakken meent ze dat de zorg kan worden ontlast en ziekenhuisopnames voorkomen kunnen worden.

Met dank aan Heleen Bastiaanse en Heleen Dekens voor de eindredactie en Saskia van der Linden voor de prachtige visuals.

Jessica de Jong-Visser

Joke’s zoon Michiel overeleed na val van spoorwegviaduct: ‘Hij had spacecake op”

Het is zondagochtend half tien en de politie staat in fluorescerende kleding voor de deur. Joke (56) voelt gelijk alle alarmbellen afgaan in haar hoofd. Alles in haar schreeuwt: houd de deur dicht. Toch laat ze de agenten binnen. Ze vertellen dat haar zoon Michiel...

Fenna’s dochter kreeg acute diabetes type 1: ‘De angstigste momenten van mijn leven’

‘Als we een paar uur later in dat Portugese ziekenhuis waren gekomen, was Evie er misschien niet meer geweest’, vertelt haar moeder Fenna Verdonk. De destijds negenjarige Evie blijkt tijdens haar zomervakantie acute diabetes type 1 te hebben. Zomaar. Opeens. Je leven...

Sám Lasaroms wil met Koffietje.nl dé autoriteit voor speciale koffie worden

De 28-jarige Sám Lasaroms is zo dol op koffie dat ze haar bedrijf heeft opgericht rondom het drinken van specialty coffee. Onder de naam koffietje.nl houdt ze zich alweer drie jaar bezig met het recenseren van koffie en koffiebarretjes in Nederland én Europa. Lees...

Wat kan ik voor je doen?

+31 642240294
jessica@tekstbroodje.nl