Selecteer een pagina

Wie ben ik

Ik ben Jessica de Jong – Visser, freelance journalist.

Jessica de Jong-Visser

Ik ben een energieke en gedreven journalist die nieuwsgierig naar de wereld kijkt. Verwondering, een vleugje humor en een grote dosis inlevingsvermogen breng ik altijd met mij mee.

Ik heb zeer ruime ervaring met het schrijven van de meest uiteenlopende content. Verhalen voor kranten, online nieuwsredacties, tijdschriften, websites, folders, boeken en content voor social media: het is vele malen door mijn handen gegaan.

Ik maak rake content door verhalen te vertellen die inspireren, verwonderen, motiveren en bovenal goed leesbaar zijn.
Alles wat ik maak is actueel en maatschappelijk betrokken en met oprechte interesse gemaakt.

Het begon met de krant

Ruim 12,5 jaar heb ik op de redactie van regionale kranten in de Gooi en Vechtstreek gewerkt. In de loop van de jaren heb ik daar allerlei rollen op mij genomen en veel geleerd.

Ik begon als verslaggever en de laatste jaren was ik nieuwsverdeler, eindredacteur en gaf ik leiding.

Ik was verantwoordelijk voor het hele proces van ideeën genereren tot het (laten) produceren van journalistieke producties en aansturen van het team van journalisten, freelancers, corrector en vormgevers.

Bewaking van planning en deadlines, aanspreekpunt voor in- en externe partijen. Zelfstandig produceren van specials, op maat gemaakt drukwerk.

En af en toe een foto maken, het maken van draaiboeken voor radio en tv: alles is door mijn handen gegaan.

Tegenwoordig diverse werkgevers

Sinds 2020 ben ik voor mezelf begonnen onder de naam Tekstboodje. Een verwijzing naar de journalistieke term ‘brood tekst’, maar ook een verhaspeling van tekstbureautje (mits je tekstbroodje snel uitspreekt), hoor je het ook als je het snel zegt?

Ik heb hele uiteenlopende klanten. Meestal werk ik aan actuele maatschappelijke verhalen en achtergrondverhalen. Mijn klanten zijn mediabedrijven, gemeenten, uitgeverijen en communicatiebureaus.

Een van mijn klanten is het grootste online vrouwenplatform van Nederland, namelijk LINDA.nl. Maar ik werk ook veel voor hét ondernemersplatform voor en door ondernemers, genaamd De Ondernemer.

Gemeenten weten mij te vinden wanneer ze ingewikkelde materie willen laten omschrijven tot een vlot en leesbaar stuk voor het grote publiek.

Wat kan ik voor je doen?

+31 642240294
jessica@tekstbroodje.nl